Background

Dieren:

Een groot dieren liefhebber ben ik mijn hele leven geweest. Mijn beelden zijn geïnspireerd door houding en beweging van het dier in zijn natuurlijke vorm.

Het onderwerp bepaalt voor mij de keuze van het materiaal. Natuurlijk werd de ijsbeer gehakt uit het witste albast en maakte ik de reiger in brons, anders konden de pootjes nooit zo dun!

Dynamiek is voor mij een sleutelwoord. Als ik iets maak, wil ik er iets levendigs in hebben, speelsheid, spanning en karakter.

Met mijn werk probeer ik een emotie over te brengen. Elk nieuw beeld is een boeiende ontdekkingsreis door de mogelijkheden die het materiaal me geeft. Om dit optimaal te kunnen doen heb ik mij alle facetten in de ontwikkeling van een bronzen beeld eigen gemaakt. Alleen het werkelijke brons gieten gebeurt in de gieterij, alle andere processen, zoals mallen maken, wasmodellen gieten, ciseleren patineren en andere afwerkingen doe ik zelf.

Mensen met karakter:

Pas later ben ik begonnen met het boetseren van portretten. Aanvankelijk vond ik inspiratie in de Kalahari woestijn bij de Bosjesmannen, later kreeg ik het zelfde gevoel bij het vormgeven van de mensen om me heen.

Beelden in opdracht met de karakteristieke trekken van het model.